Urządzenia i Akcesoria
Orange Sponge Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
caster sugar plus extra for sprinkling250 g
-
orange unpeeled, cut in quarters, deseeded1
-
eggs3
-
100 g butter, in piecessunflower oil plus extra for greasing100 g
-
130 g crème fraîcheplain yogurt130 g
-
cake flour plus extra for dusting250 g
-
baking powder15 g
-
salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
200.4 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1627 kJ /
388.9 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
58.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange Crème Brûlée
3 godz. 15 min
Red Velvet Cupcakes
1 godz.
Walnut Mooncake
1 godz. 10 min
Cantonese Custard Lava Mooncake
Brak ocen
Orange sponge cake
1 godz.
Spätzle with Asparagus and Wild Garlic Cream Sauce
Brak ocen
Mojito
5 min
Carrot Walnut Bundt Cake
1 godz. 20 min
Whole Orange Bundt Cake
1 godz. 25 min
Blueberry Coffee Cake
1 godz.
Thirty second whole orange cake
1 godz. 15 min
Chicken adobo
30 min