Twice Baked Cheese Soufflés

Twice Baked Cheese Soufflés

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • unsalted butter plus extra to grease
    1 oz
  • Parmesan cheese cubed
    1 oz
  • whole milk
    8 oz
  • yellow onions cut into pieces
    2 oz
  • dried bay leaf
    1
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • black peppercorns
    6
  • salt
    1 tsp
  • large eggs (2.1-2.3 oz ea.)
    2
  • all-purpose flour
    1 oz
  • fresh chives chopped
    1 tbsp
  • white pepper
    ¼ tsp
  • goat cheese, log peppered, divided (3 oz in pieces, 1 oz crumbled)
    4 oz
  • boiling water

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 311 kcal / 1301 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 830 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...