Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 120 g cenoura
- 20 g salsa
- 30 g azeite
- 100 g bacon em cubos
- 400 g carne vaca p/ estufar cortada em cubos pequenos
- 50 g vinho branco
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes (para 0,5 l) - 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos pequenos
- 200 g cenoura cortada em cubos pequenos
- 100 g ervilhas descongeladas
- 200 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 629 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de legumes e massa, Rolo de porco com legumes, Pudins, Muffins
Brak ocen
Caldeirada de peixe
45min
Massa guisada com carne
45min
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30 Min
Arroz de marisco
45min
Canja de galinha
55min
Mousse de chocolate
3hod. 20min
Arroz de tomate
30 Min
Peixe cozido com batatas e molho de tomate
50 Min
Almôndegas com molho de tomate
40 Min
Bolo mármore
2 Std.
Vitela guisada com massa
9sa 20 dk