Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 120 g cenoura
- 20 g salsa
- 30 g azeite
- 100 g bacon em cubos
- 400 g carne vaca p/ estufar cortada em cubos pequenos
- 50 g vinho branco
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes (para 0,5 l) - 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos pequenos
- 200 g cenoura cortada em cubos pequenos
- 100 g ervilhas descongeladas
- 200 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 629 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feijoada
1u. 10min
Empadão de carne
1 godz. 20 min
Cozido à portuguesa
1h 35min
Massa guisada com carne
45 min
Arroz de marisco
45 min
Canja de galinha
55min
Caldo verde
40 min
Purê de batata
50 min
Arroz de tomate
30 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Lasanha bolonhesa
2 godz. 30 min
Arroz no vapor
25 min