Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almôndegas
- 40 g pão, fresco ou duro, cortado em pedaços
- 80 g leite
- 6 - 12 pés de salsa, apenas as folhas
- 1 dente de alho (opcjonalnie)
- 400 g carne moída
- 2 ovos
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta do reino preta em pó
- óleo, para untar
Molho de tomate
- 1 dente de alho
- 50 - 80 g cebola, cortada em metades
- 20 g azeite extravirgem
- 600 g tomate pelado enlatado, em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta do reino preta em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1507 kJ / 359 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.9 g