Almôndegas com molho de tomate

Almôndegas com molho de tomate

4.7 50 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porções

Składniki

Almôndegas
  • pão fresco ou duro, cortado em pedaços
    40 g
  • leite
    80 g
  • salsinha fresca somente as folhas
    6 ramos de
  • dente de alho (opcjonalnie)
    1
  • carne moída
    400 g
  • ovos
    2
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta do reino preta em pó
    1 pitada de
  • óleo para untar
Molho de tomate
  • dente de alho
    1
  • cebola cortada em metades
    120 g
  • azeite de oliva extra virgem
    20 g
  • tomate pelado enlatado, em pedaços
    600 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta do reino preta em pó
    1 pitada de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porção

Białko 28.5 g
Kalorie 1654.6 kJ / 395.5 kcal
Tłuszcz 22.9 g
Błonnik 5.7 g
Węglowodany 20.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...