![Confiture de quetsches à la cannelle Confiture de quetsches à la cannelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4E718980-7BA0-4B2F-A42B-5428E0B3C330/Derivates/500A598E-AFF2-408D-8B6E-E8E8ADE9CA82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de quetsches, dénoyautées et coupées en quatre
- 700 g de sucre en poudre
- 50 g de jus de citron (1-2 citrons)
- ½ - 1 c. à café de cannelle en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 950.5 kJ / 222.7 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture pêche-myrtille
6h
Confiture de rhubarbe à la vanille
6h
Confiture mirabelle-gingembre
1 Std.
Confiture de poires
6h
Gelée de groseille
35 min
Confiture de mirabelles
1 Std. 20 Min
Confiture de mirabelles au thé vert
1 Std. 45 Min
Confiture de fraises
6h
Confiture de cerises au poivre de Sichuan
2 Std. 30 Min
Gelée de framboise
6h
Confiture fraise-rhubarbe à la cardamome
24h
Confiture de cerises
6h