![Gelée et pâte de coing Gelée et pâte de coing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9B2D0FAC-1E77-4D1B-963D-12B7A4841003/Derivates/62a9afff-9bde-46af-9e17-8ee94b925395.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base (le jour même)
- 1000 g de coings, non épluchés
- 1000 g d'eau
Les pâtes de fruit (le jour même)
- 900 g de sucre en poudre
- 80 g de jus de citron fraîchement pressé (3-4 citrons)
- 10 g d'huile neutre
La gelée de coing (le jour même)
- 900 g de sucre en poudre
- 80 g de jus de citron fraîchement pressé
Les pâtes de fruit (le lendemain)
- 200 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 5832.7 kJ / 1378 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 340 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Confiture de prunes à l'armagnac
6h
Confiture d'abricots
6h
Confiture pêche-myrtille
6h
Confiture de figues
1 Std. 30 Min
Confiture de tomates vertes
24 Std.
Gelée de groseille
35min
Gelée de coing
1 Std.
Crème de marrons
45 分钟
Confiture de fraises
6h
Gelée de coing et pâte de fruits
72 godz.
Pâte de coings
1sa 45 dk
Confiture de cerises
6h