![Confiture de prunes à l'armagnac Confiture de prunes à l'armagnac](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/44577950-297A-4EE6-A96C-16FFFC8A8566/Derivates/1E915D1C-CD38-495B-A0BD-4C4AA649EE94.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de prunes jaunes, dénoyautées et coupées en quatre
- 500 g de sucre en poudre
- 30 g de jus de citron (1-2 citrons)
- 2 c. à soupe d'armagnac
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 746.1 kJ / 175 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture d'abricots
6 godz.
Confiture pêche-myrtille
6 godz.
Confiture mirabelle-gingembre
1 Std.
Confiture de poires
6 godz.
Confiture de figues
1h 30min
Confiture de tomates vertes
24hod.
Confiture de fraises
6 godz.
Confiture abricot-amande à la rose
6 godz. 45 min
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50min
Gelée de framboise
6 godz.
Confiture de framboises au romarin
30 Min
Confiture de cerises
6 godz.