Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de fruits secs variés (amandes émondées, noisettes ou pistaches décortiquées)
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 1 pincée de sel
- 100 g de miel d'acacia
- 100 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 100 g de fruits confits variés, détaillés en petits dés
- 20 g de cerises confites, coupées en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2258 kJ / 542 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Mendiants au chocolat
30 min
Foie gras de canard
72 godz.
Nougat de Montélimar
3h 30min
Nougat glacé aux pistaches
13h
Tuiles aux amandes
25min
Verrine de gelée de porto au melon
25min
Sucre vanillé
72 godz.
Fruits déguisés
45 min
Vacherin glacé à l'abricot
4 godz. 30 min
Royal à la mousse de cassis
8 godz. 30 min
Coulis de fruits
10min
Financiers
30 min