Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di burro fuso + q.b. per imburrare
- 200 g di mandorle a lamelle
- 20 g di zucchero a velo
- 8 albumi a temperatura ambiente
- 300 g di zucchero
- 300 g di mandorle pelate
- 150 g di farina tipo 00
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2h 30min
Briochele
6h
Tartellette sfiziose ai formaggi
50min
Colomba al cioccolato fondente
50min
Torta del cardinale
3h 30min
Cestino centrotavola
5h
Colomba classica
6 godz. 45 min
Torta pazientina
3 Std. 55 Min
Cornetti semintegrali ripieni
1h 15min
Colomba cioccocaffè
1h 10min
Torta soffice al profumo di arance
55min
Crema Bimby ®
45min