Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di burro fuso + q.b. per imburrare
- 200 g di mandorle a lamelle
- 20 g di zucchero a velo
- 8 albumi a temperatura ambiente
- 300 g di zucchero
- 300 g di mandorle pelate
- 150 g di farina tipo 00
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Corona di pane con il sesamo
15h 30min
Tarallini al latte
3 Std. 10 Min
Torta degli auguri
1h 35 min
Crostata albicocche e lamponi
1 Std. 20 Min
Colomba Piña Colada
1 Std. 30 Min
Colomba ai mirtilli rossi e cioccolato bianco
1 Std.
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Colomba cioccocaffè
1 Std. 10 Min
Castagnole
1 Std. 20 Min
Mini colombine all'arancia candita
1 Std. 30 Min
Colomba con crema al limoncello
1 Std. 15 Min
Taralli al limoncello
45min