Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 180 g di farina di farro semintegrale
- 180 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 80 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di prosciutto cotto a pezzi
- 50 g di Fontina a pezzi
- 1 - 2 cucchiai di latte
- 1 cucchiaino di semi di chia
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 590 kJ / 141 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosette
5 godz. 20 min
Galette des rois al limone
2j 30 menit
Chiacchiere salate
55 Min
Cestino di brisèe con taccole e sgombri
1j 30 menit
Danish salate
1 Std. 45 Min
Bocconcini al Parmigiano reggiano
4 Std. 40 Min
Ciabatte (di Luca Montersino)
14h 15min
Focaccine all'origano (TM6)
3h 45min
Spianata sarda
7h 45 min
Ventagli di pasta sfoglia
1j 20 menit
Bomboloni salati
3h 20 min
Panini rosette
23h 20 min