Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 180 g di farina di farro semintegrale
- 180 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 80 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di prosciutto cotto a pezzi
- 50 g di Fontina a pezzi
- 1 - 2 cucchiai di latte
- 1 cucchiaino di semi di chia
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 590 kJ / 141 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan brioche integrale
21h 45 min
Biscottini alle mandorle
35min
Torta degli auguri
1 Std. 35 Min
Biscotti ai semi
30 Min
Biscotti al profumo di arancio
2h
Bocconotto
2h
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2h
Taralli dolci speziati
55 Min
Ciambella ciociara
3 Std.
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.
Ventagli di pasta sfoglia
1 godz. 20 min
Taralli morbidi allo yogurt
4h 25min