Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di cozze fresche, pulite e spurgate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di burro a pezzi
- 30 g di cipolla
- 170 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di peperoncino piccante in polvere
- latte intero a temperatura ambiente q.b.
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di sale
Terminare la preparazione
- pangrattato
- 2 uova sbattute
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 314 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 5.74 g
- Tłuszcz
- 4.93 g
- Błonnik
- 0.16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Sushi di pollo
1h 5min
Bauletti di carne triestini
1h
Sushi di kiwi
1h 50min
La bevanda dei maghi (alla maniera de Harry Potter e il prigioniero di Azkaban)
10 Min
Cheesecake banane e frutti rossi (senza lattosio)
1h 40min
Antipasto di alici agli agrumi
2 Std. 10 Min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Croissant al cioccolato
3h 35min
Pescestocco alla messinese
30 Min
Polpettone in crosta
1h 10min