Sous-vide miso aubergine
TM6

Sous-vide miso aubergine

3.0 (2 oceny)

Składniki

  • 90 g witte miso (of shiro miso)
  • 40 g mirin (zoete rijstwijn)
  • 35 g sake
    lub 35 g water
  • 30 g suiker
  • 1 ½ tl sesamolie
  • 2 snuifjes zout
  • 360 g aubergine, in plakjes en dan in stukken gesneden (3 cm)
  • 1600 g water ongeveer, aan te passen indien nodig
  • 30 g vers geperst citroensap (½ citroen)
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 lente-ui, schuin gesneden

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
654 kJ / 156 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
5.3 g
Sód
670 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy