Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g witte miso (of shiro miso)
- 40 g mirin (zoete rijstwijn)
-
35
g sake
lub 35 g water - 30 g suiker
- 1 ½ tl sesamolie
- 2 snuifjes zout
- 360 g aubergine, in plakjes en dan in stukken gesneden (3 cm)
- 1600 g water ongeveer, aan te passen indien nodig
- 30 g vers geperst citroensap (½ citroen)
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 1 lente-ui, schuin gesneden
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 670 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sinaasappel en passievrucht Eton mess
2 godz. 50 min
Gezonde Miso kipnoedelsoep (Louise Keats)
30min
Flatbread met peer en geitenkaas
3 Std.
Vegan empanadas met paprika-champignon vulling
1h 20min
Rosbiefrolletjes met mozzarella en tomatenvulling
2h 30min
Hapje van watermeloen en zalm ceviche
25min
Inktvis, chorizo en witte bonenstoofpot
5h 30min
Sous-vide biefstuk met bearnaisesaus
2u. 20min
350 g sjalot fruiten
Brak ocen
Pizza met aardappelen, eekhoorntjesbrood en verse worst
3 Std. 50 Min
Flatbread gevuld met mozzarella
45min
Falafel met rode bieten hummus
20min