Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g witte miso (of shiro miso)
- 40 g mirin (zoete rijstwijn)
-
35
g sake
lub 35 g water - 30 g suiker
- 1 ½ tl sesamolie
- 2 snuifjes zout
- 360 g aubergine, in plakjes en dan in stukken gesneden (3 cm)
- 1600 g water ongeveer, aan te passen indien nodig
- 30 g vers geperst citroensap (½ citroen)
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 1 lente-ui, schuin gesneden
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 670 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halve maantjes van courgette en ei met pittige salsa
Brak ocen
Pompoen baba ganoush
35min
Aardappelpasteitjes van rode biet met yoghurtdip
1h
Mangochutney
1 Std. 20 Min
Champignon en feta strudel met spinazie
1 Std. 45 Min
Hainan kip met rijst, groentesoep, gestoomd ei
Brak ocen
Traditionele Taiwanese vleeszijde
Brak ocen
Cassoulet van bonen met walnotenpesto
4h 30min
Pompoen vingers
Brak ocen
Vegetarische chili
1h 5min
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30min
Gestoomde knoedels met kool en varkensvlees
1h 35min