Sous-vide miso aubergine

Sous-vide miso aubergine

3.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porties

Składniki

  • witte miso (of shiro miso)
    90 g
  • mirin (zoete rijstwijn)
    40 g
  • sake
    35 g
    35 g water
  • suiker
    30 g
  • sesamolie
    1 ½ tl
  • zout
    2 snuifjes
  • aubergine in plakjes en dan in stukken gesneden (3 cm)
    360 g
  • water ongeveer, aan te passen indien nodig
    1600 g
  • vers geperst citroensap (½ citroen)
    30 g
  • geroosterd sesamzaad
    1 el
  • lente-ui schuin gesneden
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 670 mg
Białko 4 g
Kalorie 654 kJ / 156 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...