Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 110 g extra vergine olijfolie
- 40 g voedingsgist, in vlokken
- 30 g amandelen, in vlokken
- 20 g verse basilicumbladeren
- ½ citroen, alleen vers geperst sap
- 2 knoflookteentjes
- ½ theelepel zeezout, plus extra naar smaak
- gemalen zwarte peper, naar smaak
Tofoe ricotta
- 2 knoflookteentjes
- 395 g tofoe, stevig uitgelekt, in stukken gebroken
- 20 g olijfolie
- 20 g water
- ½ citroen, alleen vers geperst sap
- 2 el voedingsgist, vlokken
- ¼ tl zeezout
Champignon en spinazie vulling
- 10 g olijfolie
-
450
g verse bruine paddenstoelen, in dunne plakjes gesneden
lub verse Portobello-champignons, in stukken gesneden - 250 g verse jonge spinazie
- 1 snuifje zeezout
Marinara saus
- 2 knoflookteentjes
- 100 g ui, gevierendeeld
- 100 g wortelen, in stukken gesneden
- 10 g olijfolie
- 1 ½ tl gedroogde tijm
- 1 snuifje gedroogde pepervlokken (opcjonalnie)
- 1 snuifje kristalsuiker
- ½ tl zeezout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 800 g gehakte tomaten, uit blik
Montage
- 12 gedroogde lasagnevellen (zie tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2336 kJ / 557 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins met intense chocolade (zonder toegevoegde suiker)
Keine Bewertungen
Aardappel-wortel hapjes
Keine Bewertungen
Vegan pudding
15 min
Sunrise smoothie
Keine Bewertungen
Velouté met Marokkaanse smaken
35 min
Tunesische Chorba
45min
Speculoos druiven tiramisu
1 godz.
Rabarber en gember gin fizz
336h 10min
Iers sodabrood
Keine Bewertungen
Keftedes (gehaktballen)
Keine Bewertungen
Quinoakoekjes
1 godz.
Flatbread met peer en geitenkaas
3h