Crumble aux poires et crème à la ricotta

Crumble aux poires et crème à la ricotta

3.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

Infusion de poires
  • d'eau
    80 g
  • de sucre
    80 g
  • gousse de vanille en morceaux
    1
  • orange le zeste (sans la partie blanche)
    1
  • anis étoilé
    1
  • poires
    2
Crumble
  • de farine de blé
    80 g
  • d'amandes
    70 g
  • clous de girofle
    2
  • de sucre de canne
    90 g
  • de beurre en morceaux
    60 g
  • de rhum
    20 g
Crème à la ricotta
  • de ricotta, fraîche égouttée
    150 g
  • de rhum
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1146 kcal / 4795 kJ
Białko 20.1 g
Tłuszcz 53.5 g
Węglowodany 137.6 g
Błonnik 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...