![Crumble aux poires et crème à la ricotta Crumble aux poires et crème à la ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC8E60B9-2368-4680-9D6D-5331FDE89990/Derivates/8de30784-d833-403a-8f4b-84c99e0490c8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Infusion de poires
- 80 g d'eau
- 80 g de sucre
- 1 gousse de vanille, en morceaux
- 1 orange, le zeste (sans la partie blanche)
- 1 anis étoilé
- 2 poires
Crumble
- 80 g de farine de blé
- 70 g d'amandes
- 2 clous de girofle
- 90 g de sucre de canne
- 60 g de beurre, en morceaux
- 20 g de rhum
Crème à la ricotta
- 150 g de ricotta, frais, égoutté
- 10 g de rhum
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4795 kJ / 1146 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 137.6 g
- Tłuszcz
- 53.5 g
- Błonnik
- 10.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilli con carne
40min
Meringues fantômes
12u. 25min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Biscuits au nougat
2h 30min
Biscuits au beurre
50min
Sauce hollandaise
25min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Charlotte au chocolat et à la banane
24 Std.
Pizza au bleu, bacon croustillant, poires, miel et noix
3h 35 min
Pâte à pizza rouge avec burrata et aubergines et courgettes rissolées
3hod. 45min
Ficelles croustillantes au chocolat
55min
Sabayon
15 Min