Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 400 - 450 g pumpkin, cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g Parmesan cheese
- 40 g fresh basil leaves
- 100 g fresh baby spinach
- 1 lemon, juice only
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1500 g water
- 200 g cherry tomatoes (approx. 1 punnet), cut into halves
- 1 bunch asparagus, trimmed and cut into thirds
- 220 g dried spaghetti (wholemeal or spelt)
- rocket (approx. 60 g), to serve
- 1 - 2 tbsp walnuts (approx. 40 g), roughly broken
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2097.8 kJ / 499.5 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 281.8 mg
Alternatywne przepisy
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40 min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35min
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15min
Lentil bolognese
30 min
Rendang curry
30 min
Satay noodle salad
35min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 Std. 20 Min
Soba noodle mee goreng
40 min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min