Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre non salé coupé en morceaux, plus un supplément pour beurrer
- 300 g de lait
-
2
c. à thé de levure instantanée sèche
lub 20 g de levure fraîche, émiettée - 20 - 60 g de sucre, au goût
- 550 g de farine tout usage
- 1 ½ c. à thé de sel
- 1 œuf, légèrement battu pour le glaçage
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 390.5 kJ / 93.3 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 124.3 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia aromatisé aux flocons de sel de mer (TM5/6 Metric)
1h 40min
Herbes salées
15min
Roulés au chocolat (Anna) Métrique
2h 30min
Boules d'amour
1h
Biscuits chocolatés au beurre
1h
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55min
Soupe aux pois
2 Std. 10 Min
Tarte au sucre
45 min
Petits pains mollets
2 godz. 15 min
Pain artisanal (Betty) Métrique
4 godz. 35 min
Fèves au lard au sirop d'érable
31 Std. 5 Min
Pâte à pizza (TM5/6 Metric)
1h