Pain au lait (TM5/6 Metric)

Pain au lait (TM5/6 Metric)

4.7 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 tranches

Składniki

  • de beurre non salé coupé en morceaux, plus un supplément pour beurrer
    50 g
  • de lait
    300 g
  • de levure instantanée sèche
    2 c. à thé
    20 g de levure fraîche, émiettée
  • de sucre au goût
    20 - 60 g
  • de farine tout usage
    550 g
  • de sel
    1 ½ c. à thé
  • œuf légèrement battu pour le glaçage
    1

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 93.3 kcal / 390.5 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 124.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...