Pain au lait

4.7 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 tranches

Składniki

  • 50 g de beurre non salé coupé en morceaux, plus un supplément pour beurrer
  • 300 g de lait
  • 2 c. à thé de levure instantanée sèche
    20 g de levure fraîche, émiettée
  • 20 - 60 g de sucre au goût
  • 550 g de farine tout usage
  • 1 ½ c. à thé de sel
  • 1 œuf légèrement battu pour le glaçage

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 124.3 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 390.5 kJ / 93.3 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...