Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g de cassonade
- 2 c. à soupe de farine tout usage, et un peu plus pour saupoudrer
- 2 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 œuf de gros calibre
- 225 g de crème à fouetter, 33-35% de m.g.
-
270
g de pâte à tarte fait maison (voir conseil)
lub 1 de pâte à tarte, achetée dans le commerce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1520.5 kJ / 363.4 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 174.2 mg
Alternatywne przepisy
Risotto au parmesan (TM6 Métrique)
30 Min
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1 Std. 50 Min
Crème glacée double vanille
12h
Biscuits chocolatés au beurre
1 Std.
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55min
Soupe aux pois
2 Std. 10 Min
Trempette chaude aux épinards et artichauts
20 Min
Pain artisanal (Betty) Métrique
4 godz. 35 min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4h 40min
Salade de brocolis avec poivrons rouges et noix de pin (TM5/6 Metric)
10 Min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10 Min
Pâte à pizza (TM5/6 Metric)
1 Std.