Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g de cassonade
- 2 c. à soupe de farine tout usage, et un peu plus pour saupoudrer
- 2 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 œuf de gros calibre
- 225 g de crème à fouetter, 33-35% de m.g.
-
270
g de pâte à tarte fait maison (voir conseil)
lub 1 de pâte à tarte, achetée dans le commerce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1520.5 kJ / 363.4 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 174.2 mg
Alternatywne przepisy
Shortcake canadien aux fraises
30min
Dinde farcie, sauce aux canneberges
Brak ocen
Mi-cuits vapeur chocolatés au coeur fondant (Métrique) (TM6, TM5)
2 Std. 55 Min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4 godz. 40 min
Gâteau Aloha aux carottes
1h 20min
Clafoutis aux petits fruits (Anna) Métrique
1h 35 min
Soupe aux pois
2h 10 min
Biscuits chocolatés au beurre
1j
Crème dessert à l’érable
20min
Pain au lait (TM5/6 Metric)
2 godz. 20 min
Pâte à tarte traditionnelle
15 min
Pâté chinois
1 Std. 30 Min