Shortcake canadien aux fraises

Shortcake canadien aux fraises

4.6 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 portions

Składniki

Fraises
  • 1500 g de fraises fraîches nettoyées et tranchées et un peu plus pour décorer
  • 225 g de sucre
Shortcake
  • 2 œufs de gros calibre
  • 170 g de crème à fouetter, 33-35% de m.g.
  • 500 g de farine tout usage
  • 20 g de poudre à pâte
  • 100 g de sucre
  • 1 c. à thé de sel
  • 170 g de beurre non salé, froid, coupé en morceaux
Crème fouettée et assemblage
  • 60 g de sucre
  • 10 g de pâte de vanille
    10 g d'extrait de vanille
  • 600 g de crème à fouetter, 33-35% de m.g.
  • feuilles de menthe fraîche (opcjonalnie) pour décorer

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 506.4 mg
Białko 12.1 g
Kalorie 4135.6 kJ / 988.4 kcal
Tłuszcz 55.7 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 33.7 g
Węglowodany 108.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...