Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 455 g de chocolat, coupé en carré (1 cm) séparé 170 g + 285 g
- 60 g de beurre doux non salé, coupée en cubes
- 140 g cassonade
- 2 œufs
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 60 g de cacao en poudre non sucré
- 100 g de farine blanche
- 1 c. à thé de levure chimique
- ¼ c. à thé de sel
- 10 guimauves, coupées en deux dans le sens de la longueur
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 61 mg
Alternatywne przepisy
Beurre de culture
12 godz. 15 min
Margarita aux agrumes
10 min
Trempette S'mores
Brak ocen
Croustade à la mousse aux pommes et lait glacé au romarin (Matthew Kenney)
Brak ocen
Ricotta de noix de macadam (Matthew Kenney)
8 godz. 30 min
Bols de smoothie vert (Matthew Kenney)
15min
Shortcake canadien aux fraises
30min
Amaretto Sour (Métrique)
10 min
Mini pains aux courgettes et au chocolat
1h 40min
Muffins aux bleuets avec glaçage citronné
50min
Fricot Acadien
1h 30min
Pains briochés à la cannelle
3 godz. 45 min