Biscuits au pain d'épice au chocolat (métrique)

Biscuits au pain d'épice au chocolat (métrique)

3.7 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 15 min
36 morceaux

Składniki

Pâte à biscuits
  • de sucre roux
    70 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    115 g
  • œuf de gros calibre
    1
  • de sirop d'érable
    170 g
  • de mélasse
    170 g
  • de gingembre en poudre
    2 c. à thé
  • de cannelle en poudre
    2 c. à thé
  • clou de girofle en poudre
    ⅛ c. à thé
  • de poivre noir moulu (opcjonalnie)
    1 pincée
  • de farine blanche
    450 g
  • de cacao en poudre
    60 g
  • de sel
    ½ c. à thé
  • de levure chimique
    ¼ c. à thé
  • de bicarbonate de soude
    ⅛ c. à thé
Glaçage royal
  • de sucre à glacer
    200 g
  • blanc d'œuf de gros calibre
    1
  • d'eau
    1 c. à thé

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 130 kcal / 544 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 44 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...