Pain artisanal (Betty) Métrique

Pain artisanal (Betty) Métrique

4.7 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
12 tranches

Składniki

  • 2 ¼ c. à thé de levure sèche active
    15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
  • 1665 g d'eau et un supplément pour asperger
  • 550 g de farine à pain et un supplément pour fariner
  • 2 c. à thé de sel
  • 1 c. à thé d’épices champêtres pour pain (opcjonalnie) (voir Conseil)
  • huile neutre p. ex. de l’huile végétale, de colza ou de carthame pour huiler
  • 60 g de vinaigre
  • 30 g de jus de citron

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 394.6 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 765.2 kJ / 182.9 kcal
Tłuszcz 0.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 36.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...