Pain artisanal (Betty) Métrique

Pain artisanal (Betty) Métrique

4.7 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
12 tranches

Składniki

  • de levure sèche active
    2 ¼ c. à thé
    15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
  • d'eau et un supplément pour asperger
    1665 g
  • de farine à pain et un supplément pour fariner
    550 g
  • de sel
    2 c. à thé
  • d’épices champêtres pour pain (opcjonalnie) (voir Conseil)
    1 c. à thé
  • huile neutre p. ex. de l’huile végétale, de colza ou de carthame pour huiler
  • de vinaigre
    60 g
  • de jus de citron
    30 g

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 182.9 kcal / 765.2 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 0.9 g
Węglowodany 36.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 394.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...