Poudings au caramel anglais (Sticky Toffee Puddings) (Métrique) (TM6)

Poudings au caramel anglais (Sticky Toffee Puddings) (Métrique) (TM6)

5.0 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • de dattes dénoyautées
    140 g
  • de bicarbonate de soude
    1 ½ c. à thé
  • d'eau
    170 g
  • beurre non salé pour beurrer
Sauce caramel
  • de beurre non salé coupé en morceaux
    60 g
  • de sucre de canne complet non raffiné
    60 g
  • de miel
    70 g
  • de lait entier
    45 g
  • de jus de clémentine
    15 g
    1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
Poudings au caramel anglais
  • de beurre non salé coupé en morceaux
    45 g
  • de sucre de canne complet non raffiné
    100 g
  • de farine tout usage
    140 g
  • de poudre à pâte
    ½ c. à thé
  • œuf de gros calibre
    1
  • d'eau
    700 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 426.4 kcal / 1784.1 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 71.6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 380.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...