Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu plus pour graisser
- 220 g d'eau, à température ambiante
- 1 c. à thé de sucre
-
2
c. à thé de levure sèche active
lub 2 c. à thé de levure instantanée sèche - 395 g de farine tout usage
- 1 c. à thé de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812.3 kJ / 433.2 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 73.4 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 586.7 mg
Alternatywne przepisy
Pain au lait (TM5/6 Metric)
2 Std. 20 Min
Focaccia aromatisé aux flocons de sel de mer (TM5/6 Metric)
1h 40min
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz (Métrique)
45min
Biscuits chocolatés au beurre
1 Std.
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55 min
Soupe aux pois
2h 10min
Pâte à tarte traditionnelle
15 Min
Tarte au sucre
45min
Pain artisanal (Betty) Métrique
4h 35min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10 Min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10 Min
Sorbet aux fruits (TM6 Metric)
5 Min