![Crème glacée à la mangue Crème glacée à la mangue](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4c5a139e3c9bcd888b8cbfe0c40daecf/Derivates/646b2c208656ac405af354878ada7ef36e4bbb7a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de sucre
- 400 g de mangue surgelée, en morceaux (1,2 cm/½ po) (voir Conseil)
- 140 g de crème à fouetter, 33-35% M.G.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 813.1 kJ / 194.3 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 9.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème fouettée
10min
Compote de pommes
20 Min
Riz au jasmin à la coriandre et à la lime
35 min
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1h 50 min
Mousse au chocolat et à la framboise
10min
Gâteau Aloha aux carottes
1ч. 20 мин.
Poudings au caramel anglais (Sticky Toffee Puddings) (Métrique) (TM6)
1 godz.
Craquelins à la pulpe végétale
11 Std. 30 Min
Baguette Festive
3h 45min
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20 Min
Crème de pieds de brocolis et croustillant de pelures de pommes de terre
45 min
Salade de chou
10min