Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 50 g pimentão vermelho, cortado em tiras
- 50 g pimentão verde, cortado em tiras
- 5 ramos de salsinha fresca, somente as folhas
- ½ pimenta dedo-de-moça, cortada ao meio e sem sementes
- 200 g tomate maduro, sem sementes
- ½ c. chá de sal marinho
- 100 g azeite
- 60 g vinagre de vinho branco
- 50 g água
- 10 talos de cebolinha, picados
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 326 kJ / 78 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 8 mg
Alternatywne przepisy
Salpicão de frango com maçã
3h 10min
Escondidinho de carne seca
1 godz. 55 min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Tapioca com recheio de frango e requeijão cremoso
50 min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45 min
Creme de milho verde
25 min
Polenta
40 min
Pastel de carne
3 Std. 15 Min
Kibe assado
1h 20min
Esfiha de carne fechada
2 Std. 20 Min
Bolo de milho cremoso
45 min
Escondidinho de carne
1h 15 min