Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g feijão carioca
- 2000 g água
- 2 cebola médias
- 4 dentes de alho
- 40 g azeite de oliva extra virgem
- 200 g arroz branco
- 1 c. chá de sal marinho, mais q. b. para ajustar o sabor
- 50 g bacon, cortado em cubos de aprox. 1 cm x 1 cm
- 50 g linguiça calabresa, em rodelas finas
- 1 c. chá de páprica doce em pó, defumada
- 1 folha de louro seco
- sal marinho, q. b. para ajustar o sabor
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2006 kJ / 480 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 659 mg
Alternatywne przepisy
Feijoada tradicional
13h 25min
Curau de milho verde
30min
Bolo de banana
1u.
Bolo de coco gelado
1u.
Canjica
13 godz. 35 min
Escondidinho de carne seca
1 Std. 55 Min
Estrogonofe de carne com batatas
1u. 20min
Creme de milho verde
25min
Bolo de milho cremoso
45 min
Brigadeiros
1h 30 min
Escondidinho de carne
1h 15min
Arroz no vapor
25min