Arroz e feijão tradicional

Arroz e feijão tradicional

4.3 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
6 porções

Składniki

  • feijão carioca
    150 g
  • água
    2000 g
  • cebola médias
    2
  • dentes de alho
    4
  • azeite de oliva extra virgem
    40 g
  • arroz branco
    200 g
  • sal marinho mais q. b. para ajustar o sabor
    1 c. chá de
  • bacon cortado em cubos de aprox. 1 cm x 1 cm
    50 g
  • páprica doce em pó defumada
    1 c. chá de
  • linguiça calabresa em rodelas finas
    50 g
  • folha de louro seco
    1
  • sal marinho q. b. para ajustar o sabor

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 480 kcal / 2006 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 659 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...