Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carne moída
- 30 g manteiga, mais q.b. para untar
- 100 g cebola, cortada em metades
- 10 g salsa fresca
- 450 g carne moída
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta do reino preta em pó, a gosto
- 1 c. sopa de vinho da Madeira (opcjonalnie)
Purê de batata
- 900 g batata Asterix, cortada em fatias (0.5 cm)
- 360 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta do reino preta em pó, a gosto
- 50 g manteiga, mais q.b. para gratinar
-
2
c. sopa de farinha de rosca
lub 2 c. sopa de queijo ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 3165 kJ / 755 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salpicão de frango
40 min
Arroz e feijão tradicional
13hod. 20min
Escondidinho de carne seca
1 godz. 55 min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Ragú de carne
45 min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45 min
Creme de milho verde
25 min
Pastel de carne
3 Std. 15 Min
Kibe assado
1h 20min
Molho vinagrete
15 min
Bolo de milho cremoso
45 min
Bolo de carne
1h 20min