Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g manteiga
- 30 g banha de porco
- 410 g farinha de trigo
- 100 g água gelada
- 25 g cachaça
- 1 ½ c. chá de sal
- 3 ramos de salsinha fresca, apenas as folhas
- 50 g azeitona verde, sem caroço
- 100 g cebola
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 2 c. chá de colorau
- 30 g vinho branco seco
- 1 pitada de pimenta do reino em pó
- 400 g carne moída
- óleo, q. b. para fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 924 kJ / 221 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 164 mg
Alternatywne przepisy
Salpicão de frango
40min
Curau de milho verde
30min
Biscoito goiabinha
45min
Arroz e feijão tradicional
13h 20min
Escondidinho de carne seca
1h 55min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1 Std. 20 Min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 Std. 45 Min
Creme de milho verde
25 Min
Farofa
30min
Esfiha de carne fechada
2 godz. 20 min
Bolinha de mandioca recheada
45min
Requeijão Cremoso
1h 30 min