Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g milho branco, para canjica
- 2000 g água
- 5 g manteiga sem sal
- 200 g leite de coco
- 500 g leite
- 1 pitada de sal marinho
-
180
g açúcar
lub 200 g leite condensado - 50 g coco seco ralado
- 1 pedaço de canela em pau
- 4 cravos-da-índia
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1425 kJ / 341 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 50 mg
Alternatywne przepisy
Salpicão de frango
40 min
Curau de milho verde
30 Min
Bolo de mandioca com coco
1h 15min
Pudim de leite condensado
4h
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45 min
Torta capixaba
1 Std. 30 Min
Creme de milho verde
25 Min
Kibe assado
1h 20min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Esfiha de carne fechada
2h 20 min
Bolo de pamonha doce
55 Min
Bolo de milho cremoso
45 Min