Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compotée de mandarines
- 650 g de mandarines non traitées (8-10 mandarines env.)
- 50 g de sucre en poudre
- 70 g d'eau
La crème glacée
- 120 g de miel d'oranger
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 c. à soupe de liqueur à l'orange
- 100 g de yaourt à la grecque
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1430 kJ / 342 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace au gingembre
12h
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4h 45min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3 godz. 45 min
Crémeux glacé aux pêches
3 godz. 45 min
Glace à la réglisse
3 godz. 45 min
Crème brûlée au champagne
2 godz. 25 min
Vacherin à la pêche et au clou de girofle
5h 30min
Glace caramel au beurre salé
12h
Vacherin glacé à l'abricot
4h 30 min
Crème glacée mascarpone
5h
Glace à la pistache
12h
Glace rhum raisins
12h