![Confiture courge-orange Confiture courge-orange](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60823D91-66BF-47DE-958E-55F4BD6B8202/Derivates/B461A3ED-7649-4F08-B566-42790F99A142.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de zeste d'orange non traitée, sans ziste (membrane blanche)
- 700 g d'oranges, pelées à vif (4 oranges env.)
- 850 g de chair de courge d'hiver, type musquée de Provence, coupée en cubes
- 850 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 972.9 kJ / 228.5 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de poires
6 Std.
Confiture melon-anis
6 Std.
Marmelade d'oranges
1h 30min
Gelée de raisin
6 Std.
Confiture de clémentines
50 min
Confiture poire-anis
1h 30min
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50 min
Confiture de potiron à l'orange
6 godz. 45 min
Confiture mangue-carotte
45 min
Marmelade aux 3 agrumes
6 Std.
Confiture de Noël à l'orange
1 Std.
Confiture pomme, amande, fève tonka
45 min