
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 1 oz vegetable oil
- 14 ½ oz red onions cut into wedges
- 32 oz chicken thighs, boneless and skinless organic, halved
- 1 orange
Sauce
- 1 - 2 oz fresh ginger to taste, cut into pieces (½ in.)
- 3 garlic cloves
- 2 - 3 oz honey to taste
- 1 oz tomato paste
- 2 oz rice wine vinegar
- 2 oz soy sauce
- 1 tbsp sesame oil
- 1 oz water
- 2 tbsp cornstarch
- 1 - 2 tbsp chili garlic sauce to taste
- fresh chilies red and green, sliced
- fresh cilantro leaves to garnish
- cooked rice to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 599 kcal / 2506 kJ
- Białko
- 32 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Węglowodany
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 1077 mg