Brisket Burrito
TM6 TM5

Brisket Burrito

3.6 (13 ocen)

Składniki

Meat and Rice

  • 3 ½ oz long-grain rice
  • water, to soak rice
  • 16 oz beef brisket, untrimmed, cubed (1 in.)
  • 24 oz water
  • 2 pinches ground cumin
  • 1 pinch chili powder
  • 1 dried bay leaf
  • 2 ½ oz white onion
  • ½ tsp salt

Beans

  • 1 can black beans (approx. 15 oz), rinsed and drained
  • 5 oz canned sweet corn kernels, drained
  • 2 pinches ground cumin
  • 2 pinches chipotle chili powder (opcjonalnie)
    lub 2 pinches ancho chili powder (opcjonalnie)
  • 4 ½ oz canned tomato sauce
  • ½ tsp salt (opcjonalnie)

Burrito

  • 10 large flour tortillas
  • salad greens, to serve
  • pico de gallo, to serve

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1529.2 kJ / 365.5 kcal
Białko
16.1 g
Węglowodany
43.5 g
Tłuszcz
14.3 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Błonnik
5 g
Sód
633.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy