Bicchierini tricolore

Bicchierini tricolore

4.7 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Gelée di pomodoro
  • 300 g di pomodori ciliegino a metà
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di origano secco
  • 8 g di gelatina in fogli ammollata per 10 minuti in acqua fredda e strizzata
Crema di mozzarella di bufala
  • 300 g di stracciatella
Pesto al basilico
  • 60 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 25 g di pinoli
  • 80 g olio extravergine di oliva
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di sale
  • grissini (opcjonalnie) sbriciolati, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 397.1 mg
Białko 8.3 g
Kalorie 1260.5 kJ / 301.3 kcal
Tłuszcz 28.5 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Węglowodany 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...