Bicchierini tricolore
TM6 TM5 TM31

Bicchierini tricolore

4.6 (18 ocen)

Składniki

Gelée di pomodoro

  • 300 g di pomodori ciliegino a metà
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di origano secco
  • 8 g di gelatina in fogli, ammollata per 10 minuti in acqua fredda e strizzata

Crema di mozzarella di bufala

  • 300 g di stracciatella

Pesto al basilico

  • 60 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 25 g di pinoli
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di sale
  • grissini sbriciolati, a piacere (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1260.5 kJ / 301.3 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
3.2 g
Tłuszcz
28.5 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Błonnik
0.3 g
Sód
397.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy