Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelée di pomodoro
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di origano secco
- 8 g di gelatina in fogli, ammollata per 10 minuti in acqua fredda e strizzata
Crema di mozzarella di bufala
- 300 g di stracciatella
Pesto al basilico
- 60 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 25 g di pinoli
- 80 g di olio extravergine di oliva
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- grissini sbriciolati, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1260.5 kJ / 301.3 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 397.1 mg
Alternatywne przepisy
Biscottini salati al basilico e mandorle
1h
Mazzancolle con mousse di avocado e stracchino
1 godz. 30 min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20 min
Crostini di polenta con stracchino, radicchio e noci
1 godz. 30 min
Gazpacho prosciutto e melone
2 godz. 10 min
Ratatouille di verdure
1h
Millefoglie di mele con crema di valeriana e noci
15 Min
Insalata al petto d'anatra e aceto balsamico
1h 35 min.
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45 min
Involtini di pasta fillo con melanzane, ricotta e olive
1h
Tartellette alle cipolle caramellate
1h
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15min