Risotto aux raisins et champignons

Risotto aux raisins et champignons

3.7 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
  • 30 g d'échalotes coupées en deux
  • 30 g d'huile d'olive
  • 320 g de riz spécial risotto, type arborio
  • 820 g d'eau
  • 1 - 1 ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g de raisins noirs coupés en deux
  • 150 g de champignons frais variés coupés en morceaux
  • 30 g de beurre
  • poivre moulu pour l'assaisonnement

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 691 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 2045.5 kJ / 485.8 kcal
Tłuszcz 17.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...