Cupcakes à la violette

Cupcakes à la violette

4.4 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 portions

Składniki

Les cupcakes
  • de sucre en poudre
    150 g
  • de beurre doux et mou
    75 g
  • d'huile végétale
    75 g
  • œufs
    3
  • de farine de blé
    220 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
La crème à la violette et le décor
  • de sucre glace maison
    120 g
  • de fromage frais type Kiri®
    320 g
  • de sirop de violette
    20 g
  • de colorant alimentaire rouge
    10 gouttes
  • de colorant alimentaire bleu
    10 gouttes
  • de violettes confites ou en sucre
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 379 kcal / 1587 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 41.2 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...