Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 60 g d'eau de rose
La pâte d'amande
- 250 g d'amandes émondées
- 170 g de sucre glace
- 50 g d'eau de rose
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 474.5 kJ / 113.5 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Pain pide (pain turc)
2 Std.
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Chapati
1 Std. 10 Min
Batbout au fromage
30 Min
Minipastillas sucrées
1 Std.
Baklavas libanais
1h 5min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2 Std. 15 Min
Cornes de gazelle
1 Std.
Minicocas tunisiennes
2 Std. 15 Min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2 Std.