Torta all'uva rossa

Torta all'uva rossa

4.4 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 fette

Składniki

  • 100 g di olio di oliva + q.b. per ungere
  • 3 uova grandi
  • 190 g zucchero
  • 120 g di latte
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • ½ limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 200 g di farina tipo 00
  • 90 g di farina di mais bianca
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
  • 280 g di uva rossa senza semi a metà
  • 2 cucchiai zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 5 g
Kalorie 1212 kJ / 290 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...