Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di olio di oliva + q.b. per ungere
- 3 uova grandi
- 190 g di zucchero
- 120 g di latte
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di farina di mais bianca
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 280 g di uva rossa senza semi, a metà
- 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Torta alla frutta
1h
Torta alla macedonia di frutta
1小时 30 分钟
Muffin alle mandorle
40 分钟
Torta alle pesche
1小时 10 分钟
Torta di nocciole del Piemonte
1小时 15 分钟
Torta di mele e nocciole
1h
Torta rovesciata ai fichi
1小时 15 分钟
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1小时 30 分钟
Torta soffice ai fichi
1小时 30 分钟
Ciambella alle pesche
50 分钟
Crostata di mandorle e ricotta
1小时 10 分钟
Torta di rose di mele
1小时 10 分钟