![Wraps de poulet sauce tomate Wraps de poulet sauce tomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/736df92c-bb8d-4724-9d3c-f984f2c2b279/Derivates/e7d65c67-bf10-421e-a7a9-22cefe2b22c6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g de parmesan
Les roulés de poulet
- 6 escalopes de poulet
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 tranches de jambon sec
La sauce
- 250 g d'oignons, coupés en deux
- 100 g de lardons
- 400 - 500 g de tomates fraîches, coupées en quatre
- 6 - 8 feuilles d'estragon frais
- 100 g de vin blanc
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 - 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1796 kJ / 428 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème fouettée
10 Min
Brioche
8 Std.
Sauce beurre blanc
20min
Mousse aux fruits rouges
5 Std.
Gâteau marbré
2h 10min
Poulet en robe de jambon, sauce chasseur
1h 10min
Tomates farcies
50min
Poulet basquaise
50min
Galettes de pommes de terre
45min
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30min
Blanquette de veau
1h
Poulet aux légumes, sauce à la crème
50min