Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de azúcar
- 150 g de agua
- 100 g de vino de Oporto
- 2 - 3 tiras de piel de limón
- 1 palo de canela
- 6 manzanas Golden sin piel ni semillas, en cuartos
- 6 bolas de helado de vainilla para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1693 kJ / 405 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 70.6 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 84.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras al vino dulce con sabayón
30min
Peras en almíbar
1h 40min
Peras al vino tinto Cocción lenta TM6
5h
Higos o brevas con helado de yogur y dulce de higo
4h
Duraznos al vapor (500 g) en Varoma
20 min
Postre de pera y queso cremoso
20 min
Manzanas con sabayón de sidra
40min
Compota de albaricoque
45min
Crema helada de naranja
9 Std. 20 Min
Manzanas en almíbar de moscatel
25 min
Naranja en almíbar de especias
4h 20min
Peras al vino tinto
3h 20min