![Manzanas al oporto con helado de vainilla Manzanas al oporto con helado de vainilla](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/568D765F-B88F-4393-822E-449399A5ADF2/Derivates/c8ea0b0e-b7a4-4ce7-ad43-67c1cc7ffb7a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de azúcar
- 150 g de agua
- 100 g de vino de Oporto
- 2 - 3 tiras de piel de limón
- 1 palo de canela
- 6 manzanas Golden sin piel ni semillas, en cuartos
- 6 bolas de helado de vainilla para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1693 kJ / 405 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 70.6 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 84.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de lima-limón y ciruelas
2h 30min
Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta)
5 Std.
Peras con crumble de coco y avellanas
45min
Tarta Tatin
1h 30min
Sopa de ciruelas y helado de vainilla
12h 40min
Compota de manzana con cobertura de bizcocho
50 Min
Crumble de manzana y frambuesas
1 Std. 15 Min
Peras con salsa de chocolate
1h 45min
Vasitos pie de manzana
40p
Crumble de fresas
50 Min
Crumble de coco y manzana
50 Min
Tarta de manzana y pera
50 Min