![Petits kouign-amann aux pêches de vigne Petits kouign-amann aux pêches de vigne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0624F54E-DD85-4816-83CF-1A0863FC9C62/Derivates/37A7F4A4-7B37-4429-81CA-B6D243FB38D5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe (à faire la veille ou au moins 2 heures à l'avance)
- 180 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
Le tourage
- 200 g de beurre demi-sel
- farine de blé, pour fariner
- 200 g de sucre en poudre
- 4 pêches de vigne, pelées (400 g env.) et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eclair au chocolat
1h 15 min.
L'escargot chou
1h 15 min.
Menu gourmand - Vacherin poire-chocolat
19h
Mini-saint-honoré
2h
Couronne fruitée
6klst
Sphère chocolat-mandarine
12 Std.
Religieuses au café
3 Std. 45 Min
Mille-feuille pomme-safran
3h 15 min
Choux façon tiramisu
1h 50 min
Choux aux fruits confits
2h
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2 godz. 15 min
Choux poire-caramel au beurre salé
4 godz. 35 min