Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe (à faire la veille ou au moins 2 heures à l'avance)
- 180 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
Le tourage
- 200 g de beurre demi-sel
- farine de blé, pour fariner
- 200 g de sucre en poudre
- 4 pêches de vigne, pelées (400 g env.) et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux vanillés
1h 20min
Omelette norvégienne revisitée
5h
Mille-feuille à l'ananas
3u. 15min
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Crème pâtissière
15min
Délice d'été pêche-abricot
4h
Dessert meringué comme un mojito
9 Std.
Baba au rhum
3 Std.
Flan pâtissier aux prunes
2u. 5min
Gâteau nantais
1h
Tarte au citron
12 godz.
Fraisier macaroné revisité
2 godz. 45 min