Sapin strudel

Sapin strudel

4.7 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
10 parts

Składniki

La pâte à brioche
  • de lait
    230 g
  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • œuf
    1
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    500 g
  • de sucre en poudre
    150 g
  • de sel
    5 g
  • de beurre doux mou et coupé en parcelles
    150 g
  • farine de blé pour fariner
La pâte feuilletée
  • de beurre doux préalablement congelé en morceaux et à plat
    150 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    150 g
  • d'eau
    75 g
  • de sel
    1 pincée
  • farine de blé pour fariner
La crème à l'amande
  • d'amandes émondées
    100 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
La crème aux épices
  • de beurre doux mou
    60 g
  • de sucre en poudre
    60 g
  • d'épices à pain d'épices
    1 c. à soupe
Le façonnage
  • œuf pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 703.3 kcal / 2938.5 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 39.1 g
Węglowodany 72.7 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...