Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de lait
- 250 g de farine de blé
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 40 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 50 g de beurre doux, froid et coupé en morceaux
- 1200 g de figues fraîches ou surgelées, coupées en deux
- 30 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 865.7 kJ / 205.5 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Confiture ananas-mangue
1h 15min
Confiture pomme, amande, fève tonka
45 Min
Confiture de cerises
6h
Confiture de fraises
6h
Confiture légère cerise-fraise
40 Min
Cupcakes au citron
55min
Yaourt pomme-myrtille
12hod. 40min
Confiture pêche-myrtille
6h
Masque de carnaval
1h 45min
Gelée de pomme à la vanille
6h
Cake vanille-caramel au beurre salé
40 Min
Madeleines au citron vert
45 Min