Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 100 g di Emmental a pezzi
- 100 g di scamorza affumicata a pezzi
- ½ cipolla a fettine
- ½ scalogno
- 80 g di pancetta a cubetti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di patate, pelate e a fettine (0.5 cm)
- 400 g di polpa di zucca a fettine
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di latte
- 2 uova
- 20 g di burro
- pangrattato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1606.8 kJ / 384 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 764.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gattò di patate (TM6)
1h 30 min
Parmigiana di cavolfiori
1óra
Crocchette di zucca e taleggio
1óra 15p
Timballo di riso alla siciliana
1h 30 min
Polpettine alla zucca
1h 25min
Lasagne di zucca
1óra
Polpette di melanzane
45 min
Torta di riso cacio e pepe
1h 30 min
Torta di bietole e pecorino in padella
1h 20min
Millefoglie vegetariana
1h 30 min
Pasta ‘ncasciata
1 Std. 55 Min
Polpettone di pollo e zucca farcito
1h 30 min