Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 100 g di Emmental a pezzi
- 100 g di scamorza affumicata a pezzi
- ½ cipolla a fettine
- ½ scalogno
- 80 g di pancetta a cubetti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di patate, pelate e a fettine (0.5 cm)
- 400 g di polpa di zucca a fettine
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di latte
- 2 uova
- 20 g di burro
- pangrattato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1606.8 kJ / 384 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 764.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gattò di patate (TM6)
1h 30 min
Polpettone di pollo e zucca farcito
1h 30 min
Polpettone zucca e spinaci
1 godz. 15 min
Torta di bietole e pecorino in padella
1h 20 min
Sformato di riso filante agli asparagi e prosciutto cotto
1 godz. 5 min
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1 Std.
Millefoglie vegetariana
1h 30 min
Lasagne di zucca
1 Std.
Crocchette di zucca e taleggio
1 godz. 15 min
Pastiera salata
2 Std.
Pasta ‘ncasciata
1 godz. 55 min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1 Std.