Urządzenia i Akcesoria
Crema de horchata y merengue al aroma de naranja
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 raciones
Składniki
-
4 huevos
-
130 g de azúcar
-
10 g de agua de azahar
-
10 g de agua
-
30 g de azúcar glas
-
1 pellizco de cremor tártaro (opcjonalnie)
-
2 pellizcos de sal
-
500 g de horchata
-
3 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
-
1 palo de canela
-
60 g de harina
-
1 - 2 cucharadas de azúcar glas
-
6 fartons
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Sód
320.3 mg
Białko
7 g
Kalorie
1187 kJ /
284 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
48.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cocina de mercado
85 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Galletas maamoul rellenas de dátiles, pistachos y nueces
2 godz.
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11 godz.
Coca con cabello de ángel y nueces
1 godz. 20 min
Coca de cerezas
2 godz. 20 min
Coca de Llavaneres
1 godz.
Buñuelos de viento
1 godz.
Tarta Sacher
3 godz.
Crêpes del emperador
30 min
Bizcocho de caramelo con frutas y salsa de caramelo
3 godz. 50 min
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13 godz.
Buñuelos de bacalao especiados
1 godz.
Pasteles de toffee salado y chocolate
3 godz.