Tarta crujiente de trufa y praliné de avellanas

Tarta crujiente de trufa y praliné de avellanas

4.6 22 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
16 raciones

Składniki

Base crujiente de avellanas
  • de avellanas tostadas
    150 g
  • de azúcar
    250 g
  • de mantequilla (a ser posible en un solo trozo)
    30 g
  • de zumo de limón
    1 cucharadita
  • de agua
    1070 g
  • de vinagre
    50 g
  • de barquillos (tipo neulas) en trozos
    120 g
  • de chocolate con leche
    80 g
Relleno de trufa
  • de avellanas tostadas
    50 g
  • de chocolate con leche
    400 g
  • de nata (35% de grasa)
    200 g
  • de miel
    10 g
  • de mantequilla en trozos
    70 g
  • de cacao puro en polvo
    2 - 3 cucharaditas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 428 kcal / 1791 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 26.9 g
Węglowodany 41.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 29.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...