Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de manzana y trigo
- 150 g de agua
- 15 g de pie de masa de manzana y trigo
- 150 g de harina de fuerza
Masa principal
- 40 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 175 g de agua fría
- 300 g de sémola de trigo duro fina
- 5 g de levadura prensada fresca
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 8375 kJ / 2001 kcal
- Białko
- 62.1 g
- Węglowodany
- 330.3 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 45.1 g
- Sód
- 4755.8 mg
Alternatywne przepisy
Brioche rápido
1h 50min
Pan blanco
3 Std. 10 Min
Pan corsario doble
Brak ocen
Pan retorcido con masa madre
16 godz.
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Panecillos de espelta
16 Std. 30 Min
Masa madre en polvo
24 Std. 10 Min
Pan de centeno y manteca
16 godz.
Masa madre de centeno
96 Std. 20 Min
Pan de trigo con masa madre
15 Std.
Pan gallego con masa madre
15 Std. 30 Min
Pan payés con masa madre
16 godz.