Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de manzana y trigo
- 150 g de agua
- 15 g de pie de masa de manzana y trigo
- 150 g de harina de fuerza
Masa principal
- 40 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 175 g de agua fría
- 300 g de sémola de trigo duro fina
- 5 g de levadura prensada fresca
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 8375 kJ / 2001 kcal
- Białko
- 62.1 g
- Węglowodany
- 330.3 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 45.1 g
- Sód
- 4755.8 mg
Alternatywne przepisy
Bollos de espelta malteados con semillas de amapola y sésamo
14 Std. 30 Min
Baguettes parisiennes
15h 30 phút
Pan de trigo con masa madre
15 Std.
Panecillos de espelta
16 godz. 30 min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15h 20min
Pan de centeno y manteca
16 Std.
Masa madre de manzana y trigo
48 Std. 20 Min
Pan rústico suizo (larga fermentación)
25 Std. 20 Min
Pan gallego con masa madre
15h 30 phút
Pan payés con masa madre
16 Std.
Hogaza mediterránea con masa madre, queso y salvia
16 Std.
Pan retorcido con masa madre
16 Std.