Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 100 g sobras de pão
- 15 g salsa
- 820 g frango assado s/ ossos
- 500 g fiambre fatiado cortado em pedaços
- 300 g queijo emmental cortado em pedaços
- 2000 g leite
- 200 g farinha
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g mostarda
- 1 c. chá de paprika
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1971 kJ / 472 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau à comadre
1 Std. 10 Min
Lasanha
50 Min
Conchas recheadas com frango
1h 15min
Caçarola de bacon e alho-francês
1h 15min
Massa com frango no forno
1j
Bacalhau gratinado com maionese
1 Std. 20 Min
Bacalhau com natas
40 Min
Gratinado de frango e bacon
1 Std. 10 Min
Lasanha de frango e espinafres
1 Std. 40 Min
Massa de forno da avó
1j
Gratinado de bolonhesa
1j
Macarrão com frango e molho de queijo
1 Std. 25 Min