Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g trigo sarraceno
- 30 g chalota cortada ao meio
- 3 pés de cebolo (spring onion) cortado em pedaços
- 3 pés de salsa, só as folhas
- 40 g azeite
-
300
g pimento amarelo cortado em pedaços (2 cm aprox.)
lub 300 g pimento vermelho cortado em pedaços (2 cm aprox.) - 1 c. chá de sal
- 1200 g água
- 100 g queijo feta cortado em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1495 kJ / 357 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 634 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa, curgete e feijão-frade
35 Min
Millet com legumes e molho tahini
45 Min
Manteiga de sementes de girassol
15 Min
Salada de trigo sarraceno com camarão, agrião e laranja
30 Min
Feta vegan em azeite e ervas
1 Std. 10 Min
Húmus com cenoura
20 Min
Húmus picante de ervilhas
10 min.
Húmus de favas
25 Min
Salada marinada com quinoa e sementes tostadas
2 Std.
Massa de beterraba
20 Min
Salada de quinoa e favas
20 Min
Trigo sarraceno com cogumelos
25 Min