Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1900 g cavala
- 2 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 135 g azeite
- 15 g salsa
- 2 dentes de alho
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 1 folha de louro
- 150 g pimento vermelho cortado em tiras
- 50 g vinho branco
- 600 g tomate em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3683 kJ / 881 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raia alhada
40min
Coelho à moda do mediterrâneo
1h 15min
Cavala à tanoeiro - TM31
50min
Coelho à caramela
13hod.
Cavala a vapor com esmagada de grão
40min
Raia com molho de pitau
45min
Raia com tomate-cereja
35min
Filetes de linguado enrolados
45min
Espetadas de tamboril com feijão-branco e pesto de espinafres
40min
Lombinho de porco recheado e puré de aipo e batata
55min
Arroz de favas e enchidos
40min
Papelote de salmão com noodles e creme de alho-francês
40min