Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1900 g cavala
- 2 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 135 g azeite
- 15 g salsa
- 2 dentes de alho
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 1 folha de louro
- 150 g pimento vermelho cortado em tiras
- 50 g vinho branco
- 600 g tomate em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3683 kJ / 881 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feijão branco com lulas e chouriço
45 Min
Borrego com couve-flor gratinada e puré de grão
9 Std.
Papelotes de salmão com salada de batata
45 Min
Cavala a vapor com esmagada de grão
40 Min
Coxas de pato com nabo e molho de laranja
Brak ocen
Cavala à tanoeiro - TM31
50 min
Caldo de peixe - TM5
25min
Polvo à moda do Minho
50 min
Lombos de red fish com azeite, alho e coentros
40 Min
Meia-desfeita da avó Anica
35 Min
Empadão de bacalhau e batatas a murro
1 Std. 10 Min
Magusto
50 min